O strani

Srčno in iskreno si s pomočjo besed želim ubesediti tisto nekaj, kar je skrito v nas. Tisto neizrečeno, kar pa si neizmerno želi biti opaženo in prepoznano. Spoštovano in upoštevano.  Kar ima ime, vendar je le to tako zelo težko izrekljivo. Kar se kaže s tisočerimi obrazi, mnogimi spremljajočimi občutki in edinstvenimi doživetji, kot smo edinstveni ljudje.

Želim si pisati o nečem preprostem, vendar sočasno tako zelo težko dosegljivem.

Ker si želim pisati o drugih, je najmanj, kar lahko za začetek naredim to, da zapišem nekaj o sebi.

Petra je moje ime in pred nekaj leti sem tako rekoč »čez noč« izgubila tisto nekaj, kar je temelj vsega in kar sem zmotno mislila, da imam. Danes, po letih polnih izzivov, bojev, garanja in resničnega soočanja sama s sabo in trdega dela na sebi, sem prišla do tistega nekaj, kar je po mojem mnenju zares vse, kar v življenju šteje. Kar je neprecenljivo in ima ime. Sestavljata ga besedi, ki pomenita vse. Besedi, ki če jima prisluhneš, spoštuješ in ju upoštevaš, sta vse, kar v življenju potrebuješ.

Iskreno namreč verjamem, da je imeti sebe vse, kar lahko v življenju imaš.

Zaupati sebi pa je tisto nekaj, kar je v tebi in kar si želi biti spoštovano in upoštevano. To je kompas, ki vsakega izmed nas pripelje tja, kjer je vsak lahko to, kar je in kakršen zares je. Zaupaj Si. Tako preprosto, pa tako zahtevno. Tako enostavno in tako zelo kompleksno.

Zelo popularen napis: “Spoznaj samega sebe” je tako globok in pomemben. Prepričana sem, da se ključ vsega skriva ravno v njem. Da se (s)poznaš in slediš temu, kar ugotoviš. Da si zaupaš in si na tej poti tudi upaš.

Kaj v praksi, v vsakdanjem življenju pomeni Si Zaupat? Kako veš, da si Zaupaš? so vprašanja, na katera bom skušala v pogovoru s sogovorniki poiskati odgovore, saj je to nekaj, kar vsak izmed nas doživlja povsem specifično, kot so specifične naše poti in izzivi.