O strani

Petra je moje ime in sem idejni vodja projekta Zaupaj Si.

Bilo je pred več kot 30 leti, ko sem se prvič srečala z risanko, ( Saint Seiya ), ki je bila navdih za projekt Zaupaj Si. Rdeča nit risanke je v osnovi tako zelo preprosta, vendar sočasno tako zelo pomembna, da je bila ključna za nastanek projekta. Govori pa o tem, da Si zaupaš in si na poti tudi upaš. Da se v kritičnih trenutkih spomneš, kdo si in kaj je tisto, kar si zares želiš. Da v sebi odkriješ moč in navdih, tisti občutek zaupanja vase, ter si daš priložnost in možnost, da izraziš sebe in svoje talente. In zaživiš življenje, kakršnega si globoko v sebi tudi resnično in iskreno želiš.

Zaupaj Si

V osnovi gre za risanko, ki skozi prikaz številnih bojev opozarja, kako pomembno je pri soočanju z ovirami se ne predat ali zbežat. Kako pomembno je v kritičnih trenutkih brskat po spominu in se skušat spomnit, kdo pravzaprav smo. Da se največja moč skriva v poznavanju nas  samih. V spoštovanju in razvijanju resursov, ki so skriti globoko v nas. In so vedno z nami, saj so del nas.

Našo moč in potreben navdih najdemo v naših talentih, potencialih in danostih.  Spoznavanje, odkrivanje in razvoj naših potencialov, naših danosti, nam daje občutek samorealizacije. Tisto zaupanje vase, v svoje zmožnosti, talente, danosti in potenciale. Vse to nam daje neizmerno moč pri premagovanju življenjskih izzivov. Izgubljeni v vsakdanjem življenju, pa na to prepogosto pozabimo.

Zaupaj Si je torej projekt, ki je nastal iz globoke želje po spoznavanju sebe. Ja, prav ste prebrali. Gre za moj skriti projekt, ki me spremlja že leta in o katerem si pred leti še nisem upala na glas spregovoriti, čeprav sem globoko v sebi čutila, da bi ga želela izpeljati. Na koncu sem se vendarle odločila, da poizkusim in naredim nekaj, kar nikoli prej nisem. Skušam si zaupat in si na poti upat.

Si zaupat in na poti tudi upat

S pomočjo projekta Zaupaj Si, želim ubesedit to, kar je v vseh nas in kar si želi biti slišano, upoštevano in spoštovano. Besedo želim dat tistemu neizrečenemu, kar se skriva v vsakemu izmed nas. Mu dat priložnost, da se izrazi. Gre za tisto nekaj, kar se kaže s tisočerimi obrazi, mnogimi spremljajočimi občutki in edinstvenimi doživetji, kot smo edinstveni ljudje. Tisto nekaj, kar nas nikoli ne zapusti ali izda, saj je naš največji zaveznik. Je naš kompas, naš notranji vir in izvor moči ter energije, ki jo potrebujemo za življenje. Za življenje, kakršnega si želimo. Življenje po katerem hrepenimo. Za življenje, ki je uresničitev tega, kar smo in kar globoko v sebi čutimo, da je tisto pravo za nas. Tisto, kar potihem upamo in celo sanjamo, le da nimamo poguma.

Zaupat sebi

Res je. Zaupat sebi ni lahko. Včasih niti ne vemo, kje in kako naj začnemo. Kako veš, da si zaupaš? Kako veš, da si pri sprejemanju odločitve zaupal sebi? Si prisluhnil? Se odloči na osnovi tega, kar si (za)čutil, da je zate tisto pravo?

Včasih je težko prepoznat tisti občutek, prepoznat tisti kompas, čeprav gre za edini PRAVI kompas, ki ga v življenju zares imamo. In ta kompas je v nas. Je tam zato, da nam pomaga. Nas usmerja na pot, ki je prava za nas.

“Spoznaj samega sebe” je izjemno priljubljen zapis, ki v sebi nosi neverjetno globoko modrost.

Prepričana sem, da se ključ vsega skriva ravno v tem. Da se (s)poznaš in slediš temu, kar čutiš. Da si zaupaš in si na tej poti tudi upaš. Tudi če vam to še ne gre tako, kot bi si želeli, se lahko v času, ki ga imamo in na potovanju imenovanem življenje, to tudi naučimo.

Se naučimo si zaupat in si tudi upat.

Bi poskusili?